Dyr savnet/funnet

Savner du dyret ditt, eller har du funnet et som savner eierne sine? Vi kan hjelpe til ved å legge bilde av dyret ut her på vår hjemmeside og på Facebook-siden vår! 

Send oss beskrivelse av dyret, samt hvor fra og når han eller hun forsvant. Bilder som viser hele dyret er smart. Fargebilder som viser fargen på dyret godt er også å foretrekke. På den måten er det lettere å identifisere dyret for eiere som savner, eller for snille personer som tar vare på en bortkommet liten venn. 

Har du funnet eller savner et dyr er det også smart å sette inn annonse i avisen, legge lapper i postkasser til naboer og henge opp oppslag på butikkene i nærområdet. For dem som har Facebook bruker man jungeltelegraf – legg ut bilde og beskrivelse av dyret og be vennene dine dele informasjonen. 

Veterinær og politi har chipleser, så det kan være smart å ta med dyret for en rask scanning. Er dyret id-merket kan eier kontaktes umiddelbart. 

Løshunder kan tas inn av politi. Og tar du vare på et skadd, sykt eller dødt dyr bør du ta kontakt både med veterinær og Mattilsynet. Obs: Vær forsiktig om du nærmer deg et dyr som er hardt skadet! Om du ikke føler deg trygg i situasjonen så ikke nøl med å ringe politiet! 

Vår e-post for henvendelser er: nord-jaeren@dyrebeskyttelsen.no

Dyreidentitet

Dyrebar

Dyr.no

Facebookgrupper:

Dyr savnet og funnet Stavanger Omegn

Dyr savnet og funnet i Rogaland