Frivillig arbeid

Vi vil alltid ha behov for frivillige som kan hjelpe oss med ulike oppgaver. Dette kan være kjøring av dyr, å stå på stand, bake kaker, henge opp plakater osv. Dersom du kunne tenke deg å bidra sammen med oss kan du sende oss en epost og fortelle litt om deg selv. Skriv litt om hvilken erfaring og kunnskap du har,  og hva du ønsker å bidra med. Epost: nord-jaeren@dyrebeskyttelsen.no.

Hjelpesentervakt
Vi har et stort behov for flere stellevakter og sosialiseringvakter på senteret vårt, som ligger i Øksnevarden 1, Kleppe.

På senteret vårt finner du både katter og kaniner, store og små. Disse trenger mat, vann og stell. To stellevakter stiller på vakt hver eneste dag, delt i A og B vakt. Du velger selv når på dagen du vil komme innom, men det må være etter kl 15 alle dager utenom lørdager. Vaktene er lagt opp slik at kun B-vakten håndterer kaninene, for å legge til rette for at også allergikere kan bidra.

Du kan velge å ta stell alene eller avtale å stille samtidig med andre. Som stellevakt så skal du bidra med renhold som å rense kattekasser, vaske gulv med mer. Du skal også gi påfyll av mat og friskt vann, og enkelte dyr må også få medisiner. Å være frivillig på senteret gir stor glede og de flere firbente vet å sjarmere. I tillegg til stell så blir det masse kos, leking og kjekke stunder med dyrene. De frivillige har også muligheten å komme utenom stell bare for å sosialisere med dyrene. Da kan en komme innom når en selv ønsker, kun for å kose med dyrene.

Det er viktig for oss at dyrene våre får stor omgang med mennesker tidlig så de kan lære seg å stole på mennesker før de flytter i fosterhjem eller adoptivhjem. Dette kan du bli en del av. I tillegg til stell og sosialisering med dyrene så har vi også sosiale kvelder med spill og film.

Aldersgrense på senteret er 18 år, noen unntak kan gjøres med foreldres godkjennelse. Du må være pliktoppfyllende, omsorgsfull og nøyaktig. Du må selv være ansvarlig for å komme deg til og fra senteret. Vi har en facebookgruppe hvor vaktlister legges opp og det legges ut info om dyrene på senteret. Alle frivillige må gjennom opplæring og kontraktsignering. Det forventes at stellevakter stiller på senteret minst 2 ganger i måneden. Det er forståelse for at enkelte perioder kan være mer utfordrende pga skole, jobb, ferier osv.

Fosterhjem
Les om hvordan du kan bli fosterhjem her.

Fellevakt/innfanging
Vi mottar enormt mange meldinger om dyr i dårlig forfatning som går ute, og kontinuerlig behov for innfangingshjelp rundt omkring på Nord-Jæren. Å bidra med fellevakter er først og fremst et tålmodighetsarbeid. Et fangstbur settes opp hvor dyret er observert, og så er det opp til de frivillige å følge med om det går noen i buret. Man får ofte mange timer til rådighet i bilen med radioen på eller med strikketøyet. Det er likevel ingenting som slår følelsen når dyret går i buret og du vet at du har reddet et uskyldig dyr fra en ubarmhjertig skjebne. Etter innfanging må dyret fraktes til veterinær, hjelpesenteret eller et fosterhjem. Alt skjer i tett korrespondanse med øvrige frivillige.

Kjøring
Vi trenger også en del kjøring til og fra veterinær da enkelte fosterhjem ikke har bil. Det kan også være at utstyr må fraktes til/fra stand, hjelpesenteret med videre. Det publiseres forespørsler i frivilliggruppen på facebook når man trenger hjelp til skyss, og da står de frivillige sjåførene fritt til å melde seg hvis de har anledning.

Standvirksomhet/dugnad etc
Fordi vi er en organisasjon uten offentlig tilkjente midler, er vi helt avhengig av frivillig innsats for å få inn midler til å hjelpe dyr i nød. En av måtene vi gjør dette på er å stå på stand under arrangementer, og å stille opp på dugnad. Vi har blant annet vært hjelpere under Jul i kongeparken og ved russetreffet. Det er hyggelige, sosiale oppgaver som ikke krever noen forkunnskaper og som er perfekt for de som ikke kan forplikte seg til en mer jevnlig bistand.

Diverse «administrativt»
Vi trenger fotografer som kan ta bilder av dyrene vi har inne til annonsering, datakyndige som kan bistå med annonsering av dyrene og frivillige som foretar adopsjonene av fosterdyrene våre. Ellers er det diverse stort og smått som dukker opp avogtil man kan bidra med, for eksempel hjelp med å samle inn premier før lotterier.